English (UK)Hrvatski

O projektu

SEA projekt

                                                              Sailing & Education at the Adriatic

 

 sea projekt 3

 

Povoljan geografski položaj, blaga klima i duga višetisućljetna povijest plovidbe u ovim krajevima učinili su Zadar i njegov arhipelag jednim od najpoželjnijih odredišta svih jedriličara.
Pomorska škola Zadar pokreće SEA projekt (Sailing & Education at the Adriatic) koji nudi jedinstveni program kroz koji će se povezati edukacija i sport.

Škola ima sva potrebna sredstva i stručne kadrove potrebne za provođenje programa ove vrste.
Dugogodišnje iskustvo u educiranju generacija pomoraca našoj školi daje autoritet u ovom području, a naši predavači su iskusni pomorci licencirani za edukaciju.

Projekt nudi višednevne programe različitih razina ovisno o duljini trajanja. Osim predavanja nastavnika struke o dijelovima broda i opreme, osnovama jedrenja i plovidbe, provodit će se praktična nastava kroz boravak na jedrilici i jedrenje.

Korisnici projekta su upravo mladi ljudi, učenici i studenti u dobi od 16 do 26 godina, u prvom redu iz europskih zemalja. Izvjestan interes za ovakve programe već postoji među ostalim školama u Europi za koje bi ovaj program predstavljao priliku za umrežavanje škola i razmjenu iskustava.

 

sea projekt 4

Polaznici tečaja će po završetku programa primiti diplomu kojom se potvrđuje njihovo sudjelovanje na tečaju i posjedovanje izvjesnog iskustva u jedrenju (koje će biti različito ovisno o duljini trajanja pohađanog programa), tj. certifikat za voditelja brodice.

 Program će se provoditi u vremenskom razdoblju od 15. travnja do 15. rujna, a uključuje boravak na jedrilicama koje mogu primiti od 6 do 8 polaznika i skipera.

           
           Samostalno upravljanje jedrilicom kod djece i mladih direktno utječe na razvoj samodiscipline i samostalnosti, a koristeći pri tom isključivo vlastite sposobnosti suprotsta-vljajući se vjetru i valovima direktno se utječe na razvoj svih motoričkih sposobnosti, pogotovo onih najvažnijih: koordinacije, ravnoteže, fleksibilnosti i brzine
.
  

 

                                                                                                                                                               

 

 

 

                          POČETNA O PROJEKTU RUTE FOTO GALERIJA KONTAKT