English (UK)Hrvatski

Djed Božićnjak posjetio Pomorsku školu Zadar

djed mraz

Djed Božićnjak je i ove godine posjetio Pomorsku školu Zadar. Pjesmom su ga dozvala djeca, uz glazbenu pratnju profesora Jurice Ruića i  učenika Marka Pavelića.

Došao je on obići naše male pomorce. Vidno raspoloženi Djedica odmah  je ispričao djeci što mu sve putem iz događalo. A bilo je tu kojekakvih dogodovština: od gubljenja darova, razgovora sa životinjama, dugog putovanja preko brda i dolina... Djeca su to sa zanimanjem saslušala.  Stigao bi on i prije, ali je zbog povećeg opsega struka zapeo u  dimnjaku. No, snalažljivog djedicu ništa nije moglo zaustaviti u  svojoj nakani. Ubacio je poklone u svoju torbu, uvukao trbuh, prošao kroz dimnjak i stigao do nas.

Pozdravio je sve prisutne i ispričao im kako je kod njega u dalekoj Laponiji dosta hladno, te se došao u Zadar malo ugrijati nakon duge vožnje. Snijega, kako je kazao, i nije bilo putem. Pokazao im je on i svoje čarobnjačke vještine što je dodatno razgalilo sve posjetitelje,  kako mlađe, tako i one starije. Nakon čarolija, uslijedilo je  nezaobilazno darivanje i fotografiranje s Djedicom. Bilo je tu  smijeha, ali i suza kod onih koji su se prvi put susreli s njim.

Na rastanku, Djedica im je obećao kako će navratiti i sljedeće godine, u isto vrijeme, na istom mjestu. A do tada, neka zajedno sa svojim mamama, tatama, bakama i djedama razmišljaju što bi poželjeli za sljedeći susret s Djedom Božićnjakom.

U nastavku donosimo poveznicu na foto album s dočeka.

http://bit.ly/DjedPomorska2016